A tempója a Champions of the Future Euro Series idei harmadik fordulójának nagy részében megvolt, de becsúszott néhány hiba Molnár Martin dániai Rodby-ban rendezett versenyhétvégéjébe. Az Energy Corse gokartosa gyorsan maga mögött hagyná a történteket, és az Európa-bajnokságon javítana.

Június 1. és 3. között a dániai Rodby-ban, a Champions of the Future Euro Series harmadik állomásán versenyzett Molnár Martin. Az Energy Corse gokartosa az öt előfutamból háromszor is a legjobb tízben, egyszer pedig a legjobb ötben zárt, az elődöntőben és a döntőben azonban nem tudta teljes mértékben hozni azt, amit elvár saját magától. Az OK-mezőny nagy része számára ismeretlen pályán zajló hétvégét így a 27. helyen zárta.

„A csütörtöki időmérőn jól kezdtem, 6. időt értem el, majd következett két előfutam. Az elsőn visszaestem a rajtnál, de utána jó volt a tempóm, amivel sikerült számos pozíciót visszaszereznem. Hasonló volt a forgatókönyv a második előfutamban is, a sorom itt is beragadt a rajtnál, de a tempóm ezúttal is jó volt, úgyhogy vissza tudtam zárkózni” – értékelte a versenyhétvége nyitónapját a Hungarian Motorsport Academy által támogatott versenyző.

„Szerencsére a tempót a második versenynapra is sikerült átmentenünk, míg a rajtok a következő három előfutamban is változatosan alakultak. Összességében nem sikerültek rosszul a versenyek, az összetett 20. helyén várhattam az elődöntőt, ami már nem alakult olyan jól. A szombati bemelegítésen még a 3. időt értem el, az elődöntőben viszont rögtön a rajt után lesodródtam a pályáról. Ezután igyekeztem felzárkózni a mezőnyre, ami sikerült, majd néhány pozíciót javítottam is, de aztán hibáztam és ismét visszaestem. A döntőbe így is bekerültem, de a rajt után ismét rosszul helyezkedtem és a tempóm sem volt az igazi, ami miatt végül a 27. helyen értem célba.”

Martin hétvégéje tehát hektikusan alakult, mert bár a tempója a versenyek többségében megvolt, becsúszott néhány egyéni hiba, amit őszintén el is ismert, és azon van, hogy a következő versenyen jobb formában térjen vissza.

„Ez a hétvége nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. Legközelebb igyekszem kevesebb hibát elkövetni, mostantól pedig már az Európa-bajnokság következő állomására koncentrálok. Köszönöm a munkát és a támogatást az Energy Corse-nak, a partnereimnek, a családomnak, a MOTAM-nak, a Hungarian Motorsport Academy-nek, a coach-omnak, Antonio Gallucciónak és a szerelőmnek, Andrea Terronnak, illetve a remekül felkészített motort a Machac Motorsnak.

Molnár Martin legközelebb június 16. és 18. között, az FIA Európa-bajnoki sorozatának harmadik állomásán versenyez.

Molnár Martin, OK-eredmények

Résztvevők: 67
Időmérő csoport: 6.
Időmérő összesített: 17.
E-F előfutam: 15.
A-E előfutam: 6.
C-E előfutam: 11.
B-E előfutam: 5.
D-E előfutam: 6.
Előfutamok összesített: 20.
Elődöntő: 21.
Döntő előtti összesített: 28.
Döntő: 27.