Nincs megállás, február első hétvégéjén is versenyez az idei gokartos szezont remekül kezdő Molnár Martin. Az Energy Corse versenyzője a rangos WSK Super Master Series első fordulóján áll rajthoz Lonatóban, mindezt pedig a világranglista OK-kategóriájának éllovasaként teszi.

Max Verstappen, Antonio Giovinazzi, Callum Ilott, Dennis Hauger. Néhány név azok közül, akik a korábbi években valamelyik kategóriában megnyerték a hétvégén rajtoló WSK Super Master Series-t, az év egyik legrangosabb gokartos sorozatát. A WSK Promotions által rendezett megméretés első fordulója a négyből február 3-tól 5-ig zajlik majd Lonatóban, hogy két héttel később Franciacortán, márciusban Sarnóban, áprilisban pedig Cremonában csapjanak össze a gokartos tehetségek.

A mezőnyben pedig ott lesz a szezont remekül kezdő, az OK kategóriában a Winter Cupon győzelmet arató, a WSK Champions Cupon második helyet elérő, azzal a magyar gokartsport első WSK-dobogóját szerző Molnár Martin is. Az Energy Corse versenyzőjének ez lesz zsinórban a harmadik versenyhétvégéje a lonatói South Garda Karting versenypályán, de ugyanazzal a lelkesedéssel veti bele magát a küzdelmekbe, mint az előző két versenyen.

„Unni biztosan nem unom, hogy zsinórban harmadszor is Lonatóban versenyzem! Itt van a verseny, itt kell menni. Némi előnyt biztosan jelent, hogy mi már a Winter Cupon elkezdtük a szezont, de ez inkább csak mentális előny, és aki a WSK Champions Cupon rajthoz állt, az ugyanúgy előnyben lesz azokhoz képest, akik a WSK Super Master Series-en kezdik a szezont” – tekintett előre Martin.

A 14 esztendős sportolónak ráadásul extra motivációt adhat, hogy a hétvégi verseny előtti felkészülés közben meglátogatta az Energy Corse-t a csapat korábbi pilótája, a jelenleg a Williams-istállóval a Forma-1-ben versenyző Alex Albon, aki amellett, hogy egy kis gokartozással hangolt a közelgő F1-es szezonra, személyesen gratulált a magyar versenyzőnek a WSK Champions Cupon elért második helyezéséhez.

Emellett az is pozitív fejlemény a HUMDA által támogatott sportolóval kapcsolatban, hogy növelte az előnyét az FIA nemrég bevezetett gokartos világranglistáján, és már 394 ponttal vezet az OK-kategóriában.

A szervezők a Champions Cupon látottnál is nagyobb mezőnyre, 320 versenyzőre számítanak a hétvégén az összes kategóriát figyelembe véve, hatalmas lesz tehát a küzdelem, amelyet a sorozat honlapján bárki élőben követhet. A WSK Super Master Series első fordulójának időtervét és eredményeit pedig ITT érheti el.