Már az előfutamokon is volt kiugró eredménye Molnár Martinnak a Champions of the Future második állomásán, a spanyolországi Zuerában. Azonban a kirobbanó formáját a döntőre tartogatta. Itt a 19. helyről rajtolt, de úgy ment át a mezőnyön, mint kés a vajon és 12 pozíciót javítva a 7. helyen végzett.

Egy héttel a gokart Európa-bajnokság nyitó futama után, Spanyolországban, Zuerában mérkőzhetett meg az OK Junior (OKJ) mezőny a Champions of the Future (CF) sorozat második futamán.

Molnár Martin számára kicsit szerencsétlenül kezdődött a hétvége, az időmérő futamán „csak“ ötödik lett, összesítettben pedig a 15. helyen végzett. Innentől fogva azonban tört előre. Az előfutamokon egyre jobb teljesítményt ért el, az utolsó kettőn második és a harmadik helyet szerzett.

Összesítettben a 72 fős OKJ mezőnyben a 14. helyen jutott a szuper futamba. Itt két rossz döntéssel, több pozíciót is vesztett, így a döntőben a 19. rajthelyet foglalhatta el.

Erre a futamra nagyon felszívta magát, és valósággal szárnyalt. 12 pozíciót javított, végig kimagaslóan jó köridőket futott és végül a 7. helyen ért célba.

„Nagyot ment a fiú! – lelkendezett Molnár Zoltán, Martin édesapja. – A döntő után sokan gratuláltak, olyanok is, akikkel nem vagyunk közeli kapcsolatban.”

Hát igen, egy CF futam döntőjében 12-et előzni, nem kis dolog.

„Jó hétvégénk volt, de a döntőt élveztem a legjobban, ahol nagyon jó csatákat vívtunk – mondta Molnár Martin. – Az időmérő sikerülhetett volna jobban és akkor az előfutamokon is jobb rajtpozícióm lett volna. A szuper futamon két rossz döntést is hoztam, nem zártam be időben az ajtót, először négyen, aztán hárman előztek meg. Ezt nem szabad megengedni egy ilyen erős mezőnyben.”

„A döntő már rendben volt. Kicsit szerencsém is volt, mert egy kő kilyukasztotta a hűtőmet, folyamatosan folyt belőle a víz és ha lett volna még egy kör, akkor már vissza kellett volna venni a tempót. Zuerában már többször is versenyeztem. Eddig nem tartozott a kedvenc pályáim közé, de most gyorsan összeállt minden és egyre jobban tetszik. Remélem, két hét múlva még sikeresebbek leszünk.”

A mezőny marad Zuerába, bár a versenyzők kapnak másfél hét szabadságot, a gokart Európa-bajnokság második futama előtt, amelyet szintén ezen a pályán rendeznek.

Molnár Martin, OKJeredmények

Résztvevők: 72
Időmérő csoport: 5.
Időmérő: 15.
CD előfutam: 5. -> 12.
AC előfutam: 6. -> 8.
CE előfutam: 5. -> 5.
BC előfutam: 6. -> 2.
CF előfutam: 5. -> 3.
Előfutamok összesen: 14.
Szuper futam 1: 7. -> 13.
Összesített eredmény a döntő előtt: 19.
Döntő: 19. -> 7.

Molnár Martin a Champions of the Future bajnokság OKJ kategóriájában 9 ponttal a 16. helyen áll.