Technikai problémák és balszerencse is hátráltatta Molnár Martint a WSK Super Master Series idei második fordulójában. Az Energy Corse gokartversenyzője nagyot küzdött a Franciacortán rendezett viadalon.

Azok után, hogy balszerencsés hétvégével nyitotta az idei WSK Super Master Series-t, Fortuna a sorozat második állomásán, Franciacortán sem állt Molnár Martin mellé. Az Energy Corse versenyzője már a pénteki napnak is úgy vágott neki, hogy tudta, technikai problémák miatt nagyon nehéz dolga lesz. Ezután az időmérő edzésen csoportjában a 17. időt érte el, ami mindhárom előfutamban a legjobb húszon kívüli rajthelyet jelentett a számára.

A mezőny sűrűjéből indulásban mindig benne van, hogy a versenyző a rajt után balesetbe vagy lökdösődésbe keveredik. Martinnal ez a három előfutamból kétszer is megtörtént, az elődöntőt is számítva pedig a hétvégi négy versenyéből háromról elmondható, hogy már az első körben visszaesett. Kétszer a mezőny hátsó részében, egyszer pedig az utolsó helyen találta magát.

Ehhez képest csak az elődöntőben nem javított a rajtpozícióján – noha ott is számos helyezést jött előre a visszaesést követően –, ami megmutatja, hogy küzdeni tudásból jelesre vizsgázott ezen a hétvégén is. Ilyen előzmények után végül csak 2 pont választotta el a döntőbe jutástól, miközben a vasárnapi első futamán már a tempója is bizakodásra adott okot.

„Az biztos, hogy nem unatkoztunk ezen a hétvégén. A versenyek során rendre sok pozíciót tudtam javítani, de a tempóm nem volt meg, úgyhogy ez most nem úgy jött össze, ahogy vártuk. Ennyire hátulról rajtolva másképp kell versenyezni, mint amikor az ember előrébb indul, úgyhogy sok új tapasztalatot szereztem. Mindent megpróbáltam, de a döntőbe sajnos nem sikerült bejutni. Ha tehetném, már holnap újra gokartba ülnék, de most várnunk kell Sarnóig” – utalt a WSK Super Master Series harmadik fordulójára a HUMDA által támogatott sportoló.

„Az ilyen versenyhétvégék is hozzátartoznak ehhez a sporthoz, és biztos vagyok benne, hogy a nehézségek után a csapattal közösen sokkal erősebben fogunk visszatérni a folytatásra. Nagyon nagy köszönetet szeretnék mondani a hétvégén tett erőfeszítésekért az Energy Corse Racing Karts-nak, a coach-omnak, Antonio Gallucciónak, a szerelőmnek, Andrea Terronnak és a Machac Motors-nak, valamint köszönöm a támogatást a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt.-nek.”

Molnár Martin legközelebb március 3. és 5. között a WSK Super Master Series harmadik fordulóján, Sarnóban versenyez.

 

Molnár Martin, OK-eredmények

Résztvevők: 71
Időmérő csoport: 17.
Időmérő összesített: 50.
A-B előfutam: 26. ->  21.
B-D előfutam: 24. -> 22.
B-C előfutam: 25. -> 16.
Előfutamok összesített: 39.
Elődöntő: 20. -> 24.
Döntő előtti összesített: 39.