Egy hónapos szünet után versenyzett ismét Molnár Martin, hogy részt vegyen a WSK Super Master Series idei negyedik, egyben utolsó fordulóján. Az Energy Corse gokartosa az összes előfutamot és az elődöntőt is a legjobb tízben zárta, a döntőben azonban nem volt meg a tempója.

A valenciai Európa-bajnoki forduló után ismét Olaszországban, méghozzá Cremonában versenyzett Molnár Martin, egy olyan pályán, amelyen korábban még nem állt rajthoz. Az Energy Corse 14 esztendős versenyzője ennek ellenére rögtön jó tempót mutatott, és pénteken két top 10-es helyezéssel kezdte a hétvégét: az első előfutamon a 9., a másodikon a 8. helyen intették le.

A HUMDA által támogatott sportoló szombaton is tartani tudta a jó formáját, amiben a változó időjárás sem zavarta meg. A harmadik előfutamon a 10. pozícióban ért célba, a másodikon pedig egy ideig dobogós helyen haladt, majd egy apróbb megingás után negyedik lett.

A vasárnapi elődöntőben nagy felzárkózást bemutatva sikerült tartania a jó sorozatát, a döntőben azonban a hétvége során először nem volt meg a tempója ahhoz, hogy a legjobb tízbe kerülésért csatázzon.

„Az elődöntő jól alakult, noha két balesetből sem sikerült a legjobban kikeverednem, ami miatt visszaestem a 17. helyre, de utána visszakapaszkodtam és 9. lettem. Az elődöntővel ellentétben a döntőben viszont már nem volt meg a tempóm, aminek az okát majd ki kell elemeznünk. A rajt ott is kissé kaotikusra sikerült, majd nagy csatákban is részt vettem, de a tempó hiányzott.”

„Noha a döntő nem alakult jól, a hétvége addigi része igen, úgyhogy ebből tudunk építkezni és várni a következő versenyhétvégét Trinecben. Ezúton is köszönöm a munkát az Energy Corse-nak, a remekül felkészített motort a Machac Motorsnak, valamint a támogatást a csapatomnak, partnereimnek, a családomnak, a MOTAM-nak, a HUMDA Academy-nek, a coach-omnak, Antonio Gallucciónak és a szerelőmnek, Andrea Terronnak.

Martin ezzel 93 versenyzőből a 23. helyen zárta a négyfordulós WSK Super Master Series 2023-as kiírását, május 4-től 6-ig pedig már Csehországban, a Champions of the Future Euro Series idei második fordulójában versenyez.

Molnár Martin, OK-eredmények

Résztvevők: 54
Időmérő csoport: 10.
Időmérő összesített: 19.
B-D előfutam: 9.
C-D előfutam: 8.
D-E előfutam: 10.
A-D előfutam: 4.
Előfutamok összesített: 16.
Elődöntő: 9.
Döntő előtti összesített: 17.
Döntő: 28.