Molnár Martin sorozatban öt, összességében nyolcadik dobogóját szerezte az újoncok értékelésében a Brit Formula 4 silverstone-i versenyhétvégéjének első futamán. Eredményének köszönhetően a Virtuosi Racing magyar versenyzője feljött a második helyre az újoncok értékelésében.

A szezon egyetlen dupla versenyhétvégéjének második felvonásával Silverstone-ban zárul a Brit Formula 4 idei kiírásának első fele. Az előző négy versenyhétvége során Molnár Martin már hét alkalommal állhatott fel a pódiumra az újoncok között, így azzal a céllal érkezett a legendás versenypályára, hogy újabb trófeákat zsebeljen be az egy hónapos szünet előtt.

A mezőny a pénteki napon esős körülmények között kezdte meg a hétvége programját. Martin az első szabadedzésen a nyolc, a második szabadedzésen pedig a tizennyolcadik helyet szerezte meg, az első nap végén pedig pozitívan értékelte az elvégzett munkát és bizakodva várta a szombati folytatást.

A szombati napra, amelyen a kvalifikáció és az első futam szerepelt a programban, a Virtuosi Racing-nél esős időre számítottak. A magyar idő szerint 10 óra 30 perckor kezdődő időmérőn azonban felszáradó pálya fogadta a mezőnyt, amely még a Martinnál jóval rutinosabb versenyzőknek is komoly kihívást jelentett. A változó körülmények között a 15 éves magyar tehetségnek sajnos nem sikerült átmentenie a múlt heti időmérős formáját Thruxton-ból, így végül a tizennyolcadik helyen találta magát az idő lejártával.

A délutáni futamon az időmérőn elért második legjobb kör alapján állt fel a rajtrácsra a mezőny, ahogy a hétvégék első versenyein szokás, Martin így a tizenhetedik helyről várta, hogy kialudjanak a piros lámpák. Egy jó rajtot követően az első körben egészen a tizenegyedik pozícióig jött fel, amikor mondhatni már szokásos módon érkezett egy biztonsági autós fázis. Az újraindítást követően a tizedik helyért harcolt, ám az előtte autózó versenyző bezárta előtte a kaput, ami miatt tempót és két pozíciót veszített. A folytatásban már nem történt helycsere Martin szempontjából, így végül a tizenharmadik helyen intették le és az újoncok értékelésében pedig újra felállhatott a dobogó harmadik fokára, ami azt jelenti, hogy sorozatban öt, összeségében már nyolc dobogós helyezést ért el az újoncok között az összesítésben már a második helyen álló versenyző.