Az FIA gokart világbajnokságra készült Molnár Martin Sarnóban, ahol az  ACI olasz bajnokság negyedik fordulóján állt rajthoz OKJ kategóriában. A HUMDA Academy versenyzőjének nem volt könnyű dolga, hiszen a mezőny nagy részét, a hozzá hasonlóan a vb-re készülők tették ki és meglehetősen sok parázs csata alakult ki. Mind a három előfutamban kilökték, az elődöntőben pedig megsérült a bordája, ami miatt a döntőt ki is hagyta. Versenyekben futott leggyorsabb körök jelezték, hogy a vb felkészülése így is jól sikerült.

 Szeptember 15–18-a között rendezik az FIA gokart világbajnokságot a Nápoly közeli Sarnóban, ahol három héttel a vb előtt tartották az utolsó hivatalos versenyt. Az ACI olasz bajnokság negyedik fordulójára külön kategóriát hoztak létre az OKJ mezőnynek, hogy egy felkészülési, teszt versenyen mérhessék össze a tudásukat.

 Az 55 fős OKJ mezőny nagy részét így a vb-re készülők tették ki. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Molnár Martin nagyon jó formában volt. Az időmérőn szélárnyék nélkül futotta meg a leggyorsabb körét, amellyel így is csoportjában hét század másodperc hátránnyal második, összesítettben pedig negyedik lett.

 Gyorsasága a három előfutam alatt is látszott, a harmadikon toronymagasan, (több mint két tized másodperccel) ő futott a leggyorsabb kört. Ezt sajnos nem tudta eredményre váltani, mert mind a három futamban kilökték. Az első előfutamban a második helyre jött fel, akkor csak egy kisebb ütést kapott és negyediknek be tudta hozni a gokartját.

 A második és harmadik előfutamban a 21. illetve a 23. helyre esett vissza miután kilökték, innen küzdötte fel magát a 11. és 10. helyre.

 Az előfutamok ennek ellenére sikeresek voltak, hiszen az Energy Corse csapat több beállítást is kipróbált, amelyeknek a tapasztalatit a vb-n is felhasználhatják.

 A sarnói pályát a legutóbbi WSK futam óta részlegesen újra aszfaltozták, de a minősége rosszabb lett, nagyon sok a egyenetlenség rajta, ami a kanyarokban megdobja a gokartot, ezáltal nagyobb oldalterhelés éri a versenyzőket. Molnár Martin bordája ugyanitt egy hónappal ezelőtt sérült meg, amely a mostani versenyre ugyan rendbe jött, de a rossz minőségű aszfaltnak köszönhetően ismét megsérült. Az elődöntőben érezte, hogy probléma lesz, ezért a komolyabb sérülés elkerülése végett a döntőben már nem állt rajthoz.

 „Nagyon jó volt a tempóm – mondta Molnár Martin. – Jól működtek a beállítások és már az időmérőn is nagyon magabiztos és gyors voltam. Sajnos az előfutamokban háromszor is kilöktek, de utána jó tempóban, sokat előzve jöttem előre.

 A pályán az aszfaltot nem tudták kijavítani, ami miatt nagyobb terhelést kaptak a bordáim, és az elődöntőben már éreztem, hogy fájnak. Ezért úgy döntöttünk, hogy a gyorsabb gyógyulás érdekében a döntőben nem állok rajthoz.

 Sajnálom, szerettem volna jó eredményt elérni, de végülis tesztelni jöttünk, azt a feladatot sikerült megoldanunk, felkészültünk a vb-re, már csak a bordáimnak kell addig rendbe jönnie.“

 Molnár Martin, OKJ eredmények

 Résztvevők: 55

Időmérő csoport: 2.
Időmérő: 4.
A-D
előfutam: 4.
B-D
előfutam: 11.

CD előfutam: 10.

Előfutamok összesen: 11.
Elődöntő: 18.
Döntő: sérülés miatt nem állt rajthoz