A svédországi Kristianstadban rendezték a Champions of the Future Euro Series harmadik futamát, amely hagyományosan az Európa-bajnokság felkészülési versenye. Molnár Martin számára teljesen új volt a pálya, a verseny előtt nem tudott tesztelni rajta, hiszen az előző héten az iskolai vizsgáira koncentrált. Ennek ellenére gyorsan megtanulta, és még egy műszaki hiba ellenére is beverekedte magát az OKJ kategória döntőjébe. Ezzel felkészült a két hét múlva esedékes Európa-bajnokságra.

Nem volt könnyű helyzetben Molnár Martin, hiszen egy elég nehéz pályáról van szó. A mezőny nagy része az előző héten tesztelt rajta, Martin az iskolai vizsgái miatt ezt nem tudta megtenni. Ráadásul az Energy Corse csapata sem tesztelt az elmúlt két évben Kristianstadban, így nekik sem voltak beállítási adataik.

Martin ennek ellenére a csütörtöki edzéseken gyorsan megtanulta a pályát. Az időmérőn a legerősebb csoportba került, ahol 10. lett, összesítettben pedig a 74 fős OKJ mezőnyben a 28. helyet szerezte meg.

Pénteken az első két előfutam még arról szólt, hogy éles versenykörülmények között is kitapasztalja a pálya adottságait. Ezeken a 12. és a 10. helyet szerzete meg.

Szombat reggel leszakadt az eső, így vizes pályán kellett megmérkőznie a mezőnynek. Biztató előjel volt, hogy a warm upon Martin futotta a csoportjában a második leggyorsabb időt. Amint azonban felkerültek a versenyre kapott – egy rosszabb szériából származó – esőgumik, rohamosan csökkent a tempója.

Ezt a csapat a beállításokkal próbálta ellensúlyozni, ami olyan jól sikerült, hogy a szombati első futamban 9. lett. A másodikban a 6. helyen futott be, de büntetést kapott, amivel a 9. helyre sorolták vissza.

Az utolsó előfutama lehetett volna a legjobb, itt már éppen a 6. helyre kapaszkodott fel, amikor gyújtáshiba miatt elkezdett visszaesni és végül a 18. helyen ért célba.

Ennek köszönhetően az öt előfutam után a 30. helyen állt, ami az elődöntőnek is tekinthető szuperfutamban a 15. rajthelyet jelentette. Itt is szépen jött előre Martin, de két büntetést is kapott, így végül 19. lett.

A meglehetősen hullámzón alakuló hétvégén minden hátráltató tényező ellenére sikerült beverekednie magát a döntőbe. Itt a 32. helyről rajtolva végzett a 30. helyen.

„Nehéz hétvégénk volt, még sohasem jártam ezen a pályán, így csütörtökön kellett megtanulnom – mondta Martin. – Az egykörös tempóm már ekkor megvolt, de az első két előfutam kellett ahhoz, hogy versenykörülmények között is kiismerjem a pályát. A gyújtáshiba nyilván nem jött jól, de annak örülök, hogy így is bejutottam a döntőbe. A hátsó sorokból rajtolva nem sok mindent tehetsz, a darálóban minden mindegy alapon megy mindenki. Szerettem volna ennél jobb eredményt elérni, de a pályát sikerült megtanulni, a beállítások és a tempó is megvan, úgyhogy szerintem jól felkészültünk az Eb-futamra.”

A gokart-Európa-bajnokság OKJ kategóriájának harmadik futamát két hét múlva rendezik szintén Kristianstadban. Addig teszttilalom van a pályán, úgyhogy a versenyzők a következő napokat pihenésre és fizikális felkészülésre használhatják.

Molnár Martin, OKJ-eredmények

Résztvevők: 74
Időmérő csoport: 10.
Időmérő: 28.
C-D előfutam: 12.
B-D előfutam: 10.
A-D előfutam: 9.
D-F előfutam: 9.
D-E előfutam: 18.
Előfutamok összesen: 30.
2-es Szuper előfutam: 19.
Összesített eredmény a döntő előtt: 32.
Döntő: 30.