Ilyen korán még sohasem rendezték meg az ezúttal a gokartos szezont megnyitó Winter Cupot. Az olaszországi Lonatóban a nagy csapatok még nem, de az élpilóták már ott lesznek, így Molnár Martin erős mezőnyben állhat rajthoz a hétvégén.

A 27. Winter Cuppal rajtol el a gokartosok elitjének idei európai szezonja. A Lonatóban zajló viadalon részt vesz Molnár Martin is, aki továbbra is az Energy Corse színeiben versenyez. A HUMDA Academy által támogatott sportoló tartalmas felkészülést zárt le a szezonkezdet előtt, amelyen a szokottnál ugyan visszafogottabb lesz a létszám, de a színvonalra várhatóan így sem lesz majd panasz.

„Igen tartalmas és hasznos téli félkészülésen vagyok túl. Karácsony után elutaztam négy napra síelni, ezt követően pedig volt néhány szabadnapom, de ezeket is edzéssel töltöttem, majd edzőtábor és két napos lonatói teszt zárta ezt az időszakot. Ami a Winter Cupot illeti, nem lesz ott az összes csapat, de több nagy istálló igen, szóval a mindenkori élmezőny tagjaival így is össze tudom mérni magam. Erős lesz a felhozatal” – összegzett Martin, aki az idei évet a felnőttmezőnyben, azaz az OK-kategóriában kezdi, miután tavaly ősszel két verseny erejéig már belekóstolt ebbe a géposztályba.

A korábbi években megszokott dátum helyett – kivéve a 26. Winter Cupot, amelyet 2022 eleje helyett 2021 novemberében rendeztek – egy hónappal előbbre hozták a viadalt, amelyet még soha nem rendeztek meg ennyire korán az évben. A korai időpont némileg a nevezők számán is meglátszik, hiszen míg a koronavírus-járvány előtti években rendszeresnek számított a 300 fő feletti létszám, az idén 165 indulót várnak a január 20. és 22. között zajló megméretésre.

Mindez azonban nem jelenti azt, hogy nem lesz nívós a mezőny, amelyben rajthoz áll például a Mercedes Forma-1-es istállójának jamaikai juniorja, Alex Powell is, igaz, ő már a váltós, KZ2-es kategóriában lesz érdekelt. Az OK-mezőny 27 fős, és ezek közül a versenyzők közül 15-20 pilóta a kategória élversenyzőjének mondható, ami hatalmas csatát vetít előre a legjobb helyezésekért.

Az időjárás az előrejelzések szerint péntektől már kegyes lesz a versenyzőkhöz, mert bár csütörtökön még havazott is, a hétvége további részére minimális az eső valószínűsége. Igaz, meleg nem lesz, mindössze 7-8 fok, de januárban az Alpok lábánál ez egyáltalán nem meglepő.

A január 18-án és 19-én a szabadedzésekkel kezdődött, majd 20-ától már a selejtezőkkel folytatódó Winter Cup programjának pontos időtervét és eredményeit ezen a linken lehet elérni.