A Champions of the Future Euro Series első állomásával folytatódik Molnár Martin szezonja. A 14 esztendős sportoló az idén először versenyez Olaszországon kívül, hogy Valenciában, egy számára teljesen ismeretlen pályán vegye fel a harcot a többiekkel a kimondottan erősnek ígérkező mezőnyben.

Az olasz tavaszt spanyol nyárra cserélte Molnár Martin, aki a múlt héten még a WSK Super Master Series harmadik fordulójában, Sarnóban versenyzett, ezen a héten pedig már a spanyolországi Valenciában áll rajthoz. A Baleár-tenger partján fekvő városban uralkodó időjárás bizonyítja, hogy a tesztelés korlátozása előtt miért volt Spanyolország a Forma-1-es csapatok egyik kedvelt teszthelyszíne, hiszen szeles, ám kimondottan meleg, 25-27 fokos időt jósolnak a hétvégére. Ez pedig kifejezetten jól jöhet a versenyzőknek.

Az idén negyedik alkalommal megrendezett Champions of the Future Euro Series a Kartodromo Internacional Lucas Guerrero versenypályán veszi kezdetét. A sorozatban márciustól szeptemberik öt fordulót rendeznek, Valencia után sorrendben következik Trinec (Csehország), Rodby (Dánia), Cremona (Olaszország) és Franciacorta (Olaszország).

A Champions of the Future Euro Series-ben rövid fennállása alatt olyanok is megfordultak már, mint a McLaren juniorjaként az idén a Prema Racinggel teljes Forma-4-es szezont teljesítő Ugo Ugochukwu, vagy a Mercedes által felkarolt, már most a jövő Forma-1-es világbajnokának kikáltott Andrea Kimi Antonelli, rangos bajnokságról van tehát szó, amelynek idei kiírása is nagyon erős mezőnyt vonultat fel.

Molnár Martin a világranglista OK-kategóriájának második helyéről várja a valenciai versenyhétvégét, amelyen fejest ugrik az ismeretlenbe.

„Évekkel ezelőtt gokartoztam már itt két napot, de mivel semmire sem emlékszem belőle, olyan, mintha teljesen új helyszínre jönnék – tekintett előre az Energy Corse versenyzője. – Több alkalommal is körbesétáltuk a pályát, és amit már előzetesen is el tudok róla mondani, hogy a nagy része tempós és nagyon technikás. Más gumit használunk, mint a WSK-ban, aminek kifejezetten jót tesz, hogy meleg van, mert többet kell menni vele, hogy elkezdjen tapadni. Ezen kívül alapvetően elég trükkös ezeknek a gumiknak a kezelése. Ami a mezőnyt illeti, erős és színvonalas lesz, mert mivel itt csak két kategória indul, olyan versenyzők is visszatérnek, akik az idei szezont már váltós gokarttal kezdték. Emiatt sokan is leszünk.”

Mivel csak az OKJ és az OK kategória versenyzői állnak rajthoz, a versenyzők a szokottnál jóval több időt tölthetnek a pályán, ami azt jelenti, hogy kategóriánként 5 előfutamot, 1 super előfutamot és 1 döntőt teljesítenek. A küzdelmeket a szokott módon vasárnap a két elődöntő (ez esetben szuper előfutam néven), majd a döntő zárja. Utóbbiba kategóriánként a legjobb 36 versenyző jut be.

A hétvége pontos menetrendjét, eredményeit és élő közvetítését ITT találja.