Kiváló eredményt ért el Molnár Martin az FIA gokart világbajnokságon, ahol a 109 fős OKJ mezőnyben a nyolcadik helyen végzett. A HUMDA Academy támogatásával versenyző pilóta egész hétvégén nagyon jó formában volt, nyert előfutamot és a szuper előfutamon parádés versenyzéssel lett második. A döntőben a negyedik helyről rajtolva akár dobogón is végezhetett volna, de rosszul jött ki a rajt utáni helyezkedésből.

Idei egyik legjobb formáját hozta Molnár Martin a gokart szezon legkiemelkedőbb hétvégéjén, az FIA világbajnokságon. Az időmérőn, csoportjában harmadik lett, a 109 fős OKJ mezőnyben pedig összesítettben tizedik. Ez már önmagában is szép eredmény, ám ennél csak jobb volt hátra.

A népes mezőny miatt összesen hét előfutamon vett részt minden versenyző, amelyből a HUMDA Academy közreműködésével versenyző Molnár Martin négyszer végzett az első háromban. Ebből egyet simán megnyert, míg az utolsóban szinte csak célfotóval szorult le az első helyről és lett második.

Az előfutamok után a hatodik helyen jutott a szuper előfutamba, ahol szenzációs versenyzéssel végzett a második helyen. Ezzel a döntőben az igen ígéretes negyedik helyről rajtolhatott.

A hétvégi formája és eredményei alapján egyértelműen esélyes volt a világbajnoki dobogóra, de rosszul jött ki a rajt utáni helyezkedésből, több pozíciót is veszített vele. Nem adta fel, tört előre, de amint pár versenyzőt megelőzött, kilökték. Ez még kétszer ismétlődött meg, de végig hősiesen küzdött és végül a nyolcadik helyre tornázta fel magát.

„A világbajnokságon, főleg ilyen nagy és erős mezőnyben a nyolcadik helyezés nagyon jó eredmény. Pályafutásom egyik legjobbja, amire büszke vagyok. Ugyanakkor egy kis csalódottságot is érzek. Vasárnap úgy keltem fel, hogy szeretnék dobogóra állni. A szuperfutam jól sikerült, egy hármas bollyal mentünk, az utolsó körben előztem egyet és másodiknak futottam be. Így a döntőben a negyedik helyről rajtolhattam.”

„Ez a külső sort jelentette, ami nem szerencsés, de nem is ez volt a baj, hanem az, hogy az első kanyarban ketten összeütköztek előttem, amit kerülnöm kellett. Ezzel elég sok pozíciót veszítettem. Utána tudtam pár helyezést javítani, de kilöktek. Megint feljöttem pár pozíciót, megint kilöktek. Ez így ment háromszor. Végül nyolcadiknak futottam be.”

„Az egész hétvégém nagyon biztató volt, nyertem előfutamot, voltam nagyon szoros versenyben 0,005 másodperc hátránnyal második. A tempóm jó volt, az Energy Corse kiváló technikát biztosított. Már a szuperfutamban is éreztem, hogy a korábbi bordasérülésem kezd kiújulni, a döntőben pedig az utolsó körökben nagyon fájt, ami miatt tempót is veszítettem. Ennek ellenére jó és sikeres hétvégénk volt, ami egy pici szerencsével még jobb is lehetett volna.”

„Gratulálok Hideg Ádámnak az OKJ-vb második helyéhez és Krózser Menyának, aki az OK-döntőben 13-at előzött. Nagyon jól szerepeltek a magyarok.”

Molnár Martin, OKJ eredmények

Résztvevők: 109
Időmérő csoport: 3.
Időmérő: 10.
A-B előfutam: 5.
B-H előfutam: 13.
B-G előfutam: 1.
B-E előfutam: 6. (leggyorsabb kör)
B-C előfutam: 2.
B-F előfutam: 3.
B-D előfutam: 2.
Előfutamok összesített: 6.
B Szuper előfutam: 2.
Döntő: 8.