A legmagasabb szintű gokart-bajnokságokban edződő pilóta a pályán és azon kívül is világszínvonalú háttérrel készül

Együttműködés indul a legmagasabb szintű gokart-bajnokságokban szereplő Molnár Martin és a Motorsport Talent Management (MOTAM) között, ennek jegyében a tehetséges versenyző sportprogramját és személyes márkaépítését a továbbiakban a MOTAM képviseli. Martin és családja, valamint a menedzsment arra törekszik, hogy az ígéretes teljesítményt közösen sikerekké formálják.

A Motorsport Talent Management szakmai hátterével folytatódik Molnár Martin gokart-versenyző pályafutásának építése. A 13 esztendős sportoló idén teljesítette negyedik szezonját a versenyzés világában; 2020-ban bajnoki címet szerzett az FIA közép-európai zóna-bajnokságban, a Central European Rotax Max Challenge-ben, valamint az osztrák Rotax Max Challenge-bajnokságban, MiniMax kategóriában. 2021-ben már az OK Junior géposztályban a WSK különböző sorozataiban, a Champions of the Future, a CIK-FIA Európa-bajnokság, valamint az IAME Euro Series futamain mérette meg magát.

Martin az ígéretes részeredmények után 2022-ben is az OK Junior kategória versenyein áll rajthoz, és a felkészülésében számíthat a MOTAM szakmai hátterére is. Az autó-motorsport rendezvények nemzetközi szintű lebonyolításában már kiváló referenciákkal rendelkező Truck Race Promotion versenyzőmenedzsment ága a sportprogrammal kapcsolatos operatív feladatok lebonyolítása mellett ellátja Martin sportszakmai képviseletét, részt vesz a karriertervezésben, együttműködési lehetőségek felkutatásában, a kommunikációban, valamint a személyes márkaépítés folyamatában is.

A fiatal sportoló a pályafutása első szakaszában a korábban szintén autóversenyzői tapasztalatokat szerző édesapja, Molnár Zoltán iránymutatása szerint készült. Családi versenycsapatuk, az Xforce Racing után a Révész Racing színeiben a világszerte ismert Kart Republic gyári csapatánál szerepeltek. Martin 2020-ban 64 futamon 43 győzelmet ért el, a 2021-es kategóriaváltás jegyében több, mint 150 nap alatt bő 16 ezer kilométert vezetett. A kezdeti szárnypróbálgatások után pole pozíciót, két futamgyőzelmet és a rangos Trofeo delle Industrie-n 2. helyet ért el. Iskolai kötelezettségei mellett angolul és olaszul is tanul, nemzetközi környezetben, dedikált edzővel dolgozik a sikerekért.

„Nagy megtiszteltetés, hogy a MOTAM-nál felfigyeltek rám! Még csak most ért véget az idei szezonom, de már alig várom, hogy újra gokartozhassak. Szeretnék jövőre sikereket elérni, és újabb lépést tenni, hogy autóversenyző lehessek” – mondta Molnár Martin.

„Nagyon örülünk, hogy Martin pályafutása eljutott abba a szakaszba, amikor úgy érezzük, a MOTAM bevonásával tovább dolgozhatunk azon, hogy profi autóversenyzőt faragjunk belőle. Az eddigi tárgyalásaink és a terveink alapján azt tapasztaltuk, hogy a MOTAM rendelkezik a további előrelépéshez szükséges felkészültséggel és elhivatottsággal, ezért Martinnal együtt már nagyon várjuk a közös munkát. A csapattal és a MOTAM-mal közösen 2022-ben szeretnénk az eddigi teljesítményt sikerekre váltani” – nyilatkozta Molnár Zoltán.

Őry Tamás, a MOTAM ügyvezető igazgatója hozzátette: „Köszönjük szépen Molnár Zoltánnak, hogy hosszú évek kemény munkája után bizalommal fordultak hozzánk! Az együttműködés nagy elismerés a menedzsment vállalkozásunk számára. Tapasztalt szakemberek bevonásával és számos tervvel készülünk arra, hogy biztosítsuk Martinnak a fejlődéséhez szükséges szakmai hátteret és új partnerek felkutatása révén az erőforrásokat is. Ezáltal elérhetjük a közös célunkat, hogy nemzetközi szinten is sikeres, tehetséges versenyzőt adjunk a magyar sportéletnek.”