Azok után, hogy a Champions of the Future Euro Series-ben megismerkedett a dániai Rodby-ban nemrég épült versenyhelyszínnel, Molnár Martin az FIA gokart Európa-bajnokságon tért vissza az 1245 méter hosszú aszfaltcsíkra. Az Energy Corse versenyzőjének az egész hétvégén jó volt a tempója, de kétszer sem állt mellette a szerencse.

Kétszer is hatodikként intették le Molnár Martint az FIA gokart Európa-bajnokság idei harmadik versenyhétvégéjén, ám egy baleset és egy technikai hiba is hátráltatta az Energy Corse gokartosát a dánia Rodby-ban. Martin a két héttel azelőtt, a Champions of the Future Euro Series ugyanitt rendezett fordulóján ismerkedett meg a pályával, majd az Európa-bajnokságon sikerült kamatoztatnia a tapasztalatait. Ám ez nem minden esetben garantálta a jó eredményt.

A pénteki időmérő edzésen a csoportjában a 7. időt ért el, erről a helyről várhatta tehát a hétvége első előfutamát, amelyen azonban a 6. helyen haladva megállt a motorja és kiesett, ráadásul hátulról el is találták. A folytatásban ezek után a tartalékmotorral kellett versenyeznie, ám a szombati előfutamok során így is jó tempóban versenyzett, aminek két 6. és két 9. hely lett a jutalma. A vasárnapi folytatás azonban már nem sikerült ilyen jól, az elődöntőben elért 17. helyezés után a döntőben ugyanis előtte ütköztek, és már nem volt hova mennie, így ez a futam is idő előtt ért véget a számára.

„Az első nap peches kezdése után a második napom jól alakult, változatosak voltak az előfutamok. Előfordult, hogy a rajtnál beragadt a sorom, ezért visszaestem, de jó volt a tempóm, így mindig sikerült visszahoznom az elveszített pozíciókat. A vasárnapi elődöntő is eseménydúsra sikerült, a rajtnál kitereltek a pályáról, úgyhogy az első kanyar kijáratán két kerékkel a fűre kerültem, az orrkúpom beesett, aztán a koszos gumival küzdöttem. Nagy volt a kavarodás, mentek az előzgetések, lökdösődések, a tempóm viszont nem volt rossz, a visszaesés után javítottam is néhány pozíciót. A döntőben ugyanezt viszont már nem tudtam megtenni, mivel a finálé nekem öt kanyarig tartott. Történt előttem egy baleset, amit nem tudtam kikerülni, mert nem volt hely, így számomra is véget ért a verseny” – összegezte a történteket a Hungarian Motorsport Academy által támogatott sportoló.

„Ez a hétvége így alakult, mostantól a következő versenyre koncentrálunk. Köszönöm a remek technikát az Energy Corse Racing Karts-nak, a kíválóan felkészített TM Kart motorokat a Machac Motors-nak, illetve köszönettel tartozom az edzőimnek, akik a legtöbbet hozzák ki belőlem, valamint köszönöm a támogatást a családomnak, a MOTAM-nak, a Hungarian Motorsport Academy-nek.”

Martin számára most nincs megállás, a hétvégén már ismét versenyez, mégpedig június 23. és 25. között az olaszországi Sarnóban, a WSK Open Series idei negyedik fordulóján.

Molnár Martin, OK-eredmények

Résztvevők: 62
Időmérő csoport: 7.
Időmérő összesített: 19.
A-B előfutam: 19. (kiesett)
A-E előfutam: 9.
A-D előfutam: 6.
A-C előfutam: 9.
A-F előfutam: 6.
Előfutamok összesített: 23.
Elődöntő: 17.
Döntő előtti összesített: 29.
Döntő: 35. (kiesett)