Az olaszországi Cremonában, a Champions of the Future Euro Series idei negyedik fordulójában versenyzett Molnár Martin az elmúlt hétvégén. A magyar sportoló mindent kihozott a lehetőségiből, ezért jó szájízzel tekint vissza a futamokra.

Új gumin nagyon jó volt a tempója, de használt gumikon már kevésbé, de ennek ellenére ötből háromszor a top 5-ben zárt Molnár Martin a Champions of the Future Euros Series legutóbbi fordulójában. Az Energy Corse versenyzője csoportjában a leggyorsabb volt az időmérőn, ami azt jelentette, hogy egyet kivéve az összes előfutamot az élről kezdhette. Az első előfutamban nem volt meg a tempója, de így is az ötödik helyen zárt, majd a másodikban már csak egy pozíciót veszített és második lett.

A második nap három előfutamában is lassan jött meg a tempó, de így is két 4., valamint egy 6. helyezéssel gyarapodott az eredménylista, aminek köszönhetően az elődöntőt a 8. helyről várhatta. Ebből a lehetőségekhez képest sikerült kihoznia a maximumot, a döntőn azonban következett a feketeleves: mindössze három kanyar után kiesett, mert a nagy káoszban feltorlódott a mezőny, Martint pedig a mögötte haladó rátolta az előtte levőre.

„Ilyen a gokartozás, de én ennek ellenére jó érzésekkel gondolok vissza az egész hétvégére, mert kihoztam belőle a maximumot. A döntőben mindenki nyerni akar, így az ehhez hasonló ütközések olykor elkerülhetetlenek – összegzett a Hungarian Motorsport Academy által támogatott versenyző. – Köszönöm a szuper technikát csapatomnak, az Energy Corse Racing Karts-nak, a kiválóan felkészített Tm Kart motorokat a Machac Motorsnak, valamint a kemény munkát az edzőimnek, akik a maximumot hozzák ki belőle. Emellett köszönöm a támogatást a partnereimnek, a családomnak, a Motamnak és a Hungarian Motorsport Academy-nek”

Molnár Martin legközelebb július 28. és 30. között ugyancsak Cremonában, de már az FIA gokart Európa-bajnokságon versenyez.

Molnár Martin, OK eredmények

Résztvevők: 73
Időmérő csoport: 1.
Időmérő összesített: 2.
A-B előfutam: 5.
B-D előfutam: 2.
B-F előfutam: 4.
B-E előfutam: 6.
B-C előfutam: 4.
Előfutamok összesített: 8.
Elődöntő: 6.
Elődöntő utáni összesített: 9.
Döntő: –