Legutóbb a valenciai Európa-bajnokságon láthattuk versenyezni Molnárt Martint, az egy hónapos tavaszi szünetnek azonban a hétvégén vége szakad, az Energy Corse gokartosa ugyanis Cremonában, a WSK Super Master Series utolsó fordulójában áll rajthoz.

Nyolcvanhét versenyzőből összesítésben a 16. pozícióból vág neki Molnár Martin a négyfordulós WSK Super Master Series utolsó állomásának. A Pármától 50 km-re északra fekvő Cremonában rendezett viadalra 300 gokartost várnak, amelyből 67-en az OK-kategóriában indulnak.

Martin még nem versenyzett ezen a pályán, de a múlt héten már tesztelt a helyszínen, különbség lesz viszont ahhoz képest, hogy a versenyhétvégén már a LeCont abroncsait használják a résztvevők, így ezekhez a magyar gokartosnak hozzá kell szoknia. Miként a rajtok és a különböző versenyhelyzetek sem szimulálhatók a tesztelésen, ezért ezek is megoldandó feladatot jelentenek majd a HUMDA által támogatott sportolónak.

Az Energy Corse versenyzőjének a szünetben a felkészülés mellett arra is volt ideje, hogy részt vegyen a Motorsport Talent Management csapatépítő napján, ahol egy kis időt tölthetett el Losonczy Levente túraautó-versenyző, Zsigovits Norbert motorversenyző és Gender Tamás Junior társaságában. Utóbbival ráadásul mostantól az eddiginél is több közös időtöltésre lesz lehetősége, hiszen a 12 esztendős versenyző csatlakozott az Energy Corse-hoz, amelynek mostantól két magyar pilótája van.

Martin a világranglistán kategóriájának 5. helyéről várja a szezon folytatását és az előtte álló igencsak sűrű időszakot, amelynek során az elkövetkező egy hónapban három versenye is lesz.

A WSK Super Master Series záró fordulójának érdemi része április 28-án pénteken az időmérő edzéssel veszi kezdetét, majd aznap és szombaton előfutamokat, vasárnap pedig elődöntőt és döntőt rendeznek. Élő közvetítés a WSK Promotion YouTube-csatornáján lesz elérhető ITT, míg a menetrendet, a live timingot és az eredményeket ITT lehet megnézni.