A Nápoly melletti Sarnóban, a WSK Super Master Series harmadik fordulójában versenyzett az elmúlt hétvégén Molnár Martin. Az Energy Corse versenyzője előfutam-győzelemmel nyitotta a hétvégét, majd a döntőig menetelt.

Miután az előző fordulóban balszerencsés hétvégét zárt, és az idén először lemaradt a döntőről, Molnár Martin Sarnóban, a WSK Super Master Series harmadik fordulójában visszatért a fináléba. Az Energy Corse versenyzője egész hétvégén jó tempót mutatott, amit három leggyorsabb kör és egy előfutam-győzelem is bizonyít.

Miután a három (egy pénteki és két szombati) előfutamot követően összesítésben a hatodik helyet foglalta el, nem volt kérdés, hogy a 14 esztendős sportoló ott lesz a vasárnapi elődöntőben. Itt végül egy büntetéssel együtt is bejutott a fináléba, ahol hatalmas csatában a 10. helyet szerezte meg.

„Izgalmasan kezdődött a hétvégém, és jó tempót gokartozva, taktikusan versenyezve megnyertem a az első előfutamot úgy, hogy a leggyorsabb kör is az enyém lett. A harmadik heaten is összejött ugyanez, végül pedig összesítésben a hatodik helyről várhattam a vasárnapi elődöntőt” – kezdte értékelését a HUMDA által támogatott versenyző.

„Az utolsó versenynap küzdelmesen alakult. Az elődöntőben a rajt után veszítettem néhány pozíciót, és mire visszaszereztem azokat, beesett a gokartom orrkúpja. Az ezért kapott büntetéssel a 8. helyről kezdhettem a döntőt, ami nagyon kemény volt. Bekerültem a darálóba, ahol kétszer is nekem jöttek hátulról, úgyhogy a legfontosabb, hogy kiesés nélkül lehoztam a versenyt. A tempóm megvolt, de nem tudtam tiszta kört futni, mert folyamatosan óriási volt a csata. Ezt jól mutatja, hogy 4-en kiestek és 9 versenyzőnek esett be az orrkúpja. Ez most egy ilyen döntő volt, megyünk tovább, és már a következő versenyhétvégére koncentrálunk!”

„Köszönöm a támogatást a csapatomnak, partnereimnek, a családomnak, a MOTAM-nak, a HUMDA Academy-nek, a coach-omnak, Antonio Gallucciónak, a szerelőmnek, Andrea Terronnak, és a Machac Motors-nak.”

A WSK Super Master Series-ben most másfél hónapos szünet következik, hiszen a negyedik, egyben utolsó fordulót majd csak április végén rendezik Cremonában, de Molnár Martin számára már a soron következő hétvégén folytatódik a szezon Valenciában, a Champions of the Future versenysorozatban.

Molnár Martin, OK-eredmények

Résztvevők: 43
Időmérő csoport: 4.
Időmérő összesített: 7.
C-D előfutam: 3. -> 1.
A-C előfutam: 4. -> 8.
B-C előfutam: 4. -> 5.
Előfutamok összesített: 6.
Elődöntő: 3. -> 7.
Döntő előtti összesített: 7.
Döntő: 7. -> 11.