Két héttel azután, hogy versenykörülmények között megismerkedett a Rodby Karting Ringgel, Molnár Martin az Európa-bajnokság mezőnyével tér vissza Dániába, hogy kamatoztassa a tapasztalatait.

Miután az idén először volt Eb-futam Valenciában, majd a mezőny új pályára látogatott el a csehországi Trinecben, június 15. és 18. között egy nemrég épült helyszínen, a dániai Rodbyban csapnak össze az FIA gokart Európa-bajnokság versenyzői, köztük az OK-kategóriában induló Molnár Martinnal. Az Energy Corse versenyzője két héttel ezelőtt, a Champions of the Future Euro Series idei harmadik versenyhétvégéjén ismerkedett meg élesben az 1245 méter hosszú tengerparti aszfaltcsíkkal, amely változatos kanyarjaival számos előzési lehetőséget kínál, és egy döntött ívet is tartalmaz.

„Az előző itteni versenyemre még úgy érkeztem meg, hogy csak teszten vezettem ezen a pályán, most viszont már egy teljes versenyhétvége tapasztalatával készülhetek az Európa-bajnoki futamra. A Champions of the Future Euro Series harmadik fordulójában kitapasztaltam, hogy hol lehet a legjobban előzni, és a pálya melyik részén miként érdemes helyezkedni. Ugyanakkor most merőben más körülmények fogadnak majd minket, mivel az Academy Trophy mezőnye is versenyez, ezért a pálya jobban fog tapadni, és melegebb is van, mint két héttel ezelőtt. Amit remélek, hogy sikerül átmenteni a korábbi tempónkat, mert akkor jó hétvégénk lehet” – tekintett előre a Hungarian Motorsport Academy által támogatott sportoló, aki két héttel ezelőtt háromszor is a legjobb tízben végzett.

Összesen 60 nemzet 235 gokartosa méri össze tudását a hétvége során, az OK-mezőny pedig 90 fős lesz. Az Európa-bajnoki futamokon megszokottak szerint a gokartokat 100%-ban fenntartható üzemanyag hajtja, az OK-kategóriában MG, a többi géposztályban Vega gumikat használnak majd.

Az időmérő edzéseket az OK-kategóriában pénteken délután 14 óra 10 perctől rendezik, majd fél öttől kezdődnek az előfutamok, amelyek a teljes szombati napon át zajlanak. A vasárnapi elődöntőkre 11 óra 10 perctől kerül sor, a döntőt pedig 15 óra 25 perctől futják a versenyzők. Részletes eredményeket ITT, a vasárnapi nap OK és OK-Junior küzdelmeiről délelőtt 10 órától élő közvetítést ITT találni.