Új pályával és új gumikkal is meg kellett ismerkednie Molnár Martinnak a Champions of the Future Euro Series első fordulóján, Valenciában. Az Energy Corse 14 esztendős gokartversenyzője hasznos tapasztalatokkal gazdagodott az Európa-bajnokság előtt, amelynek nyitányát ugyanezen a pályán rendezik.

Molnár Martin úgy utazott el a valenciai Kartodromo Internacional Lucas Guerrero versenypályára, hogy fejest ugrik az ismeretlenbe, az Energy Corse gokartosa korábban ugyanis még nem versenyzett ezen az aszfaltcsíkon. Ráadásul nemcsak a pályát nem ismerte, hanem a Champions of the Future Euro Series-ben használt gumikkal sem volt tapasztalata, miközben számos riválisának igen, sőt, sokan a versenyt megelőző héten teszteltek is a helyszínen.

A 14 esztendős sportoló az OK-kategóriában a világranglista első helyéről várhatta a versenyhétvégét, amelynek időmérő edzésén csoportjában a 9., összesítésben a 27. helyezést érte el.

Az első két előfutamon egyaránt javítani tudott a rajtpozícióján: előbb a 9.-ről a 7., majd a 9.-ről a 6. pozícióba zárkózott fel. A maradék előfutamokon azonban ez már nem jött össze, mivel a harmadik előfutamban rajtbalesetbe keveredett, és bár a visszaesést követően felzárkózott a 15. helyre, ez rengeteget kivett a gumikból a negyedik és az ötödik versenyre.

 

A már vasárnap rendezett elődöntőben a 18. helyet szerezte meg, de 5 másodperces büntetést követően visszaesett a 23. helyre, így végül hét pozícióval lemaradt a döntőről.

„Izgalmas előfutamokkal indult a hétvége pénteken, a folyatásban azonban a szombati és a vasárnapi sem a mi napunk volt – értékelt a HUMDA által támogatott versenyző. – Egyik napon sem volt meg a tempóm, több előfutamban is folyamatosan veszítettem a pozíciókat, ráadásul egyszer balesetbe is keveredtem. Az elődöntőbe így is bejutottam, ahol természetesen ismét mindent megpróbáltam, de a döntő ezúttal nem jött össze, ráadásul 5 másodperces büntetést is kaptam.”

„A hétvége pozitívuma az, hogy rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk az Európa-bajnoki futamra, amelynek már úgy vághatok neki, hogy ismerem a pályát és a gumikat. Ebből adódóan akkor már az első naptól kezdve a beállításokra koncentrálhatunk, és nem vesz majd el időt a hétvége elejéből a pályatanulás. Biztos vagyok benne, hogy jobb lesz a tempónk és a gumikezelésünk is.”

„Köszönöm a szuper gokartot az Energy Corse-nak, a remekül felkészített motort a Machac Motorsnak, valamint a támogatást a csapatomnak, partnereimnek, a családomnak, a MOTAM-nak, a HUMDA Academy-nek, a coach-omnak, Antonio Gallucciónak és a szerelőmnek, Andrea Terronnak.”

Molnár Martin legközelebb március 24-e és 26-a között lép pályára, amikor ismét Valenciában, de immár az Európa-bajnokság első fordulójában versenyez.

Molnár Martin, OK-eredmények

Résztvevők: 76
Időmérő csoport: 9.
Időmérő összesített: 27.
C-D előfutam: 9. -> 7.
C-F előfutam: 9. -> 6.
C-E előfutam: 9. -> 15.
A-C előfutam: 10. -> 22.
B-C előfutam: 10. -> 18.

Előfutamok összesített: 37.
Elődöntő: 19. -> 23.
Döntő előtti összesített: 42.
Döntő: –